20 apr. 2009

Operation

Idag var det dags för operation för min häst. Hon har haft lösa benbitar i två ben.
Fick reda på det för ca en månad sen men fick inte tid för operation förrens idag.
Men allt gick jätte bra.
Jag och Jonas körde hemifrån vid kvart i sju i morse, för vi skulle hinna köra Spicy ner till jägerso klinik till klockan kvart i nio. Tog ca en timme att köra, men det gick bra lätt att hitta och så.
Men ett problem uppstod när vi skulle lasta henne för att köra, hon ville inte riktigt gå in i transporten och stod och tramsade sig. Så helt plötsligt hörde vi ett knak, då "sprack" lämmen lite, gissa om jag var rädd att hon skulle trampa i genom. Som tur är att mina hästar går in där fram på transporten men ut där bak, så när vi väl fick in henne så visste jag ju att hon inte skulle gå på den lämmen mer i gen förrän hon skulle hämtas på eftermiddagen.
Så då fick vi ju ett problem. Mamma ringde transportförsäljaren som hjälpte oss.
Jag och Jonas körde till honom i hasslarp och fick byta läm. Jonas och han gjorde det tillsammans, tog ca 3 timmar. Så när lämmen äntligen var färdig, var det till att åka och hämta henne i gen.
När vi skulle hämta henne så berättade dem att allt hade gått bra och att hon hade fått stå i en utebox och titta ut hela eftermiddagen. Det verkade verkligen som om dem tog bra hand om henne. Mitt hjärta!!
Sen var det bara för mig och Jonas att sätta oss i bilen i gen och köra hem Spicy.
Väl hemma satte vi in henne i boxen och sen gick vi in till mamma och pappa och åt. Ungstekt falukorv med päremos gott som sören.
Sen klockan 20.00 var vi hemma i vårt hus i gen.
Då var det dags för färjan!! Min favve serie haha.
Kort sagt så har det varit en bra dag, har ju fått vara med min man hela dagen ;) Vad skulle jag göra utan honom?
Nu ska jag in i duschen sen kallar faktiskt min säng...
God natt!